Eerste informatie verstrekt

Deze week werden wij al benaderd door een student die een scriptie aan het schrijven was over groepsdruk. Diederik van Herwijnen heeft hem te woord gestaan; het was een levendig interview! De concept-tekst is inmiddels al verwerkt.

Jessica Terwiel heeft kort geleden een lezing gegeven over de psychologische aspecten van manipulatie en de benodigde vaardigheden voor hulpverleners. Daarnaast gaf een lesmiddag, door de secretaris verzorgd voor familie-mediators, aanleiding voor ideeën om het materiaal verder aan te passen voor deze groep geïnteresseerden, aangezien zij met enkele zeer specifieke moeilijkheden te maken krijgen in hun werk.

Website en stukken in de maak

De website wordt geleidelijk in elkaar gezet; er ontbreekt in het begin nog wel wat inhoud, terwijl we bezig zijn om achter de schermen te overleggen en contact te maken met ons netwerk over het heuglijke feit van de geboorte van de stichting. Er moeten bovendien nog veel officiële dingen geregeld worden en officiële taken vervuld door het nieuwe bestuur, zoals daar is het opstellen van het huishoudelijk reglement. Deze eerste twee blogposts zijn een mooie gelegenheid om de functionaliteit van onze nieuwe website te testen.

De stichting is opgericht!

Eindelijk is het dan zo ver. Op 9 november zaten de oprichters met de notaris om de tafel om de papieren te tekenen. Een officieel moment, met identiteitsbewijzen, handtekeningen, paraafjes op elke pagina.. en natuurlijk een koekje bij de koffie.

Het bestaan van de stichting is een feit! Nu kunnen we aan de slag en zoveel mogelijk mensen wijzer maken en helpen om het effect van manipulatie te boven te komen.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén